368.media

У Дніпрі солдата засудили за погрозу зброєю офіцеру

Молодшого сержанта ЗСУ Михайла Лапігу засудили за погрозу зброєю старшому офіцеру. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Індустріального райсуду Дніпра за ч.4 ст.404 КК.

Уродженець села Березанщина Васильківського району Київської області у 2013 році був судимий за ч.2 ст.121 КК та отримав покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі. Його призвали за мобілізацію на посаду молодшого сержанта.

Разом з ним проходив служби майор, якого призначили на посаду начальника групи сил підтримки штабу вказаної військової частини. За даними слідства, 28 лютого цього року військовослужбовець підійшов до майора, який спілкувався з іншими військовослужбовцями, та почав зухвало себе поводити. Він виражався в нецензурною лайкою.

Молодший сержант, будучи впевненим, що майор є відповідальним за облік, зберігання, видачу зброї та боєприпасів зі складу ракетно-артилерійського озброєння, почав вимагати від нього віддати йому ручний кулемет Калашникова (РПК), на що офіцер та начальник служби РАО групи логістики, яка перебувала поруч, повідомили РПК здано на зберігання на склад зброї.

Михайло Лапіга не був задоволений цим, дістав свій пістолет Стєчкіна та з метою залякування здійснив один постріл у землю, а потім направив пістолет в обличчя майора, продовжуючи примушувати останнього повернути зброю.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений  Лапіга свою вину визнав повністю, щиро розкаявся та підтвердив обставини вчинення ним злочину, вказавши на час, місце, спосіб і мету його вчинення. Суду пояснив, що повинен був перевезти ручний кулемет Калашникова у пункт постійної дислокації до Києва. Під час сварки із потерпілим, не знав, що кулемет був зданий на склад. Сварка із потерпілим була вчинена на емоціях. У скоєному щиро кається.

Чоловіка засудили до умовного строку тривалістю у три роки.

 

Exit mobile version