368.media

Сумський прикордонник підробив документи, щоб не йти на війну

У Сумах прикордонника Дмитра Горецького засудили за підробку документів та шахрайство, до котрих він вдався, щоб не йти на війну. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку місцевого суду регіону за ч. 2 ст. 190 та ч. 4 ст. 409 КК.

Уродженець міста Конотоп, грубо порушуючи встановлений порядок проходження військової служби, 15 липня 2022 року під час розмови мобільним телефоном з начальником третього відділу прикордонної служби прикордонної комендатури надав завідомо неправдиву інформацію про нібито своє перебування на стаціонарному лікуванні в КНП «Центральна міська клінічна лікарня» Сумської міської ради.

Сержант обманював керівництво до 21 грудня. Після цього чоловік прибув до розташування загону, де надав завідомо підроблені медичні документи, щодо нібито перебування на лікуванні в медичних закладах. Мова йшла про Covid, двосторонню пневмонію, пневмонію ІІ ст. тяжкості.

Насправді Горецький лікування у вказані періоди у даних медичних закладах не проходив.

Крім того, весь цей час чоловік отримував  грошове забезпечення та додаткову винагороду в загальній сумі 150,5 тис. гривень.

У суді сержант Дмитро Горецький вину визнав повністю. Заявив, що він злякався за своє життя та поїхав додому.

Чоловіка засудили до тримання у дисциплінарному батальйоні на строк в один рік.

Exit mobile version