368.media

Експрокурору з Києва зменшили покарання за корупцію

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду пом’якшила вирок ексначальнику відділу управління нагляду у кримінальних провадженнях прокуратури Київської області Чеботарьова. Йому змінили обвинувачення на зловживання впливом, призначивши покаранням чотири роки позбавлення волі, але звільнили від покарання у зв’язку із закінченням строків давності.

Раніше визнав Чеботарьова винуватим у шахрайстві та підбуренні до надання хабаря. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією всього належного йому майна та позбавлення чину юриста першого класу.

За версією обвинуваченням, навесні 2016 року експосадовець прокуратури Київської області Чеботарьов підбурив директора фірми «Віртуоз ЛТД» Олександра Кучеренка до надання неправомірної вигоди у 130 тисяч грн прокурорам органів прокуратури Рівненської області. Приводом стало кримінальне провадження, відкрите за фактом завищення у відомостях обсягів постачання зазначеним підприємством у 2015 році продуктів харчування до закладів освіти в Рівному, через що місцевий бюджет зазнав збитків.

Чеботарьов пообіцяв сприяти тому, аби місцева прокуратура закрила відповідне провадження щодо дій підприємства. Отримавши 50 тис. гривень як частину неправомірної вигоди, обвинувачений залишив її собі, чим заволодів цими коштами шахрайським шляхом.

Exit mobile version