368.media

В Одесі капітан 3-го рангу, якого обвинувачують у привласненні майна, мобілізувався до ЗСУ

В Одесі капітан 3-го рангу Олександр К., якого обвинувачують у привласненні майна, мобілізувався до ЗСУ. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали Приморського суду за ч. 3 ст. 410 КК.

У 2018 році слідство встановило, що начальник циклової комісії озброєння відділення військової підготовки коледжу технічного флоту Національного університету «Одеська морська академія» в умовах особливого періоду вчинив злочин. Він викрав військове майно: монітор Samsung Syncmaster 2243NW, монітор LG Flatron W2243S та принтер лазерний Xerox Phaser 3020BI.

Справу передали до Приморського райсуду у  кінці грудня 2021 року. Однак вирок корупціонеру так і не оголосили. Натомість суддя вже у цьому році вирішив призупинити розгляд справи. До суду захисник подав витяг з наказу, що з 29 травня 2023 року офіцер перебуває на військовій службі в ЗСУ на посаді помічника начальника служби ракетно-артилерійського озброєння логістики військової частини.

Враховуючи, що обвинувачений бере безпосередню участь у діях, щодо захисту територіальної цілісності, незалежності та суверенітету України, суд приходить до висновку, що кримінальне провадження слід зупинити до закінчення військового стану або звільнення обвинуваченого з військової служби.

Exit mobile version