368.media

Солдата ЗСУ засудили за втечу з поля бою у Херсонській області

Солдата ЗСУ Олександра О. засудили за втечу з поля бою у Херсонській області. Про це редакція 368.media  дізналася з вироку Біляївського райсуду Одеської області за ст. 429 КК.

Олександра О. був призваний з Кривого Рогу на посаду кулеметника стрілецького батальйону. У жовтні 2022 року він знаходився на бойових позиціях рубежу оборону взводного опорного пункту. За наказом капітана він мав виконувати завдання щодо виявлення, стримання та знищення збройних сил рф  у напрямку населених пунктів Борозенське та Велика Олександрівка Херсонської області.

Перебуваючи в складі взводу під час обстрілу позицій Олександр О., з мотивів боягузтва та слабкодухості, без дозволу командира, самовільно залишив поле бою під час бою із ввіреною йому зброєю та боєприпасами, убувши в напрямку населеного пункту Велика Олександрівка Херсонської області.

Його виявили військовослужбовці через п’ять годин на блок-посту між населеними пунктами Мала та Велика Олександрівка.

Обвинувачений ОСОБА_5 в судовому засіданні свою вину визнав повністю та підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті, у скоєному кається. Чоловіка засудили до покарання у виді двох років позбавлення волі, з заміною покарання на два роки тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Олександр О. наразі знаходиться у Одеському СІЗО. Він перебуває там з 11 листопада минулого року.

 

Exit mobile version