368.media

На Івано-Франківщині телеведучого засудили за шахрайство з гуманітарною допомогою

У Надвірній Івано-Франківської області ведучого телеканалу Fashion TV Андрія Полатайко засудили за шахрайство з гуманітарною допомогою. Про це редакція368.media   дізналася із вироку за ч.1 ст.190 КК.

Андрій Полтайко є головою студентського напрямку та міжнародних зв’язків студентів від конституційно-правового конгресу України. У березні цього року до міста, де мешкає чоловік, надійшов вантаж з гуманітарною допомогою з США для ЗСУ.

У вантажі були рації, біноклі, тепловізори, тактичні окуляри, зарядні пристрої тощо. Загальна вага вантажу становила 816 кг.

Одержавши вантаж гуманітарної допомоги, адресований благодійному фонду Волонтерська організація «Свобода-Гідність-Перемога», в обвинуваченого виник умисел на заволодіння коштами. Під надуманим приводом щодо розрахунку за надане обладнання він отримав 1,1 тис. доларів.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав. Полтайко вказав, що після вторгнення військ рф  він почав займатися волонтерською діяльністю, а в березні 2022 року почав співпрацювати із Благодійним фондом «Волонтерська організація «Свобода-Гідність-Перемога».

Пояснив, що він був визначений контактною особою для отримання даного вантажу. Забравши вантаж, до якого входило різного роду медичне обладнання, військова амуніція, він перевіз його на територію філії «Надвірнянський райавтодор», де залишив на зберігання і надалі почав роздавати цей вантаж на потреби ЗСУ.

Визнав, що під надуманим приводом отримав від голови фонду гроші. Обвинувачений ствердив, що відшкодував потерпілій стороні всі заподіяні збитки.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.190 КК та призначив йому покарання у виді штрафу у 51 тис. гривень.

Exit mobile version