368.media

У Дніпрі військового кухаря, який вдарив підлеглу, відправили до дисциплінарного батальйону

У Дніпрі кухаря-інструктора групи матеріального забезпечення однієї з частин ЗСУ Миколу Н. відправили у дисциплінарний батальйон за напад на підлеглу. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Красногвардійського райсуду за ч. 5 ст. 426-1 КК.

У березні минулого року старшина був у приміщенні школи, де тимчасово дислокувався їх підрозділ.

Там він побачив кухаря, яка повернувшись з сусіднього населеного пункту, де вона забезпечувала харчування військовослужбовців, не доповіла йому про своє прибуття.

Старшина Микола Н., обуреним цим, вирішив покарати солдата, принизивши її перед іншими співслужбовцями. Він штовхнув жінку кулаком в плече. Остання впала на підлогу, а старшина здійснив чотири удари ногою по правій нозі кухаря.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений визнав провину у повному обсязі, заявив про щире каяття.

Микола Н. заявив, що його підлегла поїхала до сусіднього населеного пункту годувати дезертирів і повинна була повернутися ввечері, проте вона не повернулася. Додзвонитися до неї не було можливості. Він завжди переживав за свій колектив і його увесь час про неї запитувало керівництво. В частині забороняється військовослужбовцям самостійно пересуватися повз лінії бойових дій, особливо жінкам. Транспортний засіб у той населений пункт не їхав і тому він дуже переживав як потерпіла повернеться до військової частини. Він з потерпілою проходив військову службу упродовж трьох років. До цього конфліктів між ними ніколи не було.

Від потерпілої до суду надійшла заява з проханням розглянути кримінальне провадження без її участі. Чоловіка засудили до тримання у дисциплінарному батальйоні строком на два роки. Йому врахували строк попереднього ув’язнення на гауптвахті з 20 березня по 14 грудня 2022 року.

 

Exit mobile version