368.media

В Італії відкрили справу проти архітектора, котрий проектував для президента рф

Міністр юстиції Італії Карло Нордіо ухвалив рішення про порушення кримінальної справи стосовно підприємця Ланфранка Чирілло. Про це повідомляє Rai.

Чирілло відомий також як «архітектор Путіна», який спроектував резиденцію у Геленджику. Чоловік багато років працював у Росії, він будував палаци та вілли для більш ніж 40 російських олігархів.

Прокуратура міста Брешіа звинувачує Чирілло у численних злочинах, пов’язаних із митною контрабандою та підробкою державних документів. Крім того, за даними фінансової поліції країни, з 2013 до 2019 року архітектор ухилився від сплати податків на 50 млн євро.

Зараз Чирілло, якому 2014 Володимир Путін надав російське громадянство, живе в Москві. У січні рф повідомила Італію про відсутність підстав для його арешту.

Торік у серпні фінансова поліція Італії заарештувала майно Чирілло на 141 млн євро. У списку заарештованого майна – квартири та будинки Чирілло, його банківські рахунки, коштовності, колекція творів мистецтва, що включає картини Пабло Пікассо, Василя Кандинського, Поля Сезанна, Джорджо де Кіріко та Лучо Фонтану, а також особистий вертоліт, зареєстрований у Росії.

Ланфранко Чирілло почав співпрацювати з російськими замовниками ще у 1990-х роках. У Москві він відкрив архітектурне бюро Masterskaja.

Розслідування «Палац для Путіна» було опубліковано соратниками Олексія Навального у січні 2021 року. У фільмі стверджується, що президент Росії під Геленджиком має резиденцію площею 68 гектарів, вартістю більше одного мільярда доларів. За даними команди Навального, будівництво палацу спонсорувалося за рахунок офшору, куди надавали гроші наближені до Путіна бізнесмени. У Кремлі заявляли, що президент не має відношення до палацу та що ним володіють приватні особи. Згодом власником об’єкта назвав себе бізнесмен, давній знайомий Путіна Аркадій Ротенберг. Він заявив, що будує апарт-готель.

Exit mobile version