368.media

У Харкові через халатність офіцерів загинуло двоє курсантів ДСНС

Чотирьох посадовців Національного університету цивільного захисту відсторонили на час розслідування загибелі двох курсантів внаслідок вибуху та поранення ще одного. Про це повідомляє «Суспільне Харків».

Речниця МВС  Мар’яна Рева заявила, що четверо посадовців університету наразі відсторонені. Працює спеціалізована комісія на чолі з заступником голови ДСНС. Всі матеріали будуть передані до ДБР.

Речник ДСНС Олександр Хорунжий додав, що відсторонили тих, хто відповідальний за навчальний процес. Двоє курсантів університету цивільного захисту загинули внаслідок вибуху у гуртожитку, коли намагалися прибрати вибухову речовину зі снаряда, щоб зробити муляж, розповіли на правах анонімності однокурсники загиблих. За даними джерела, курсанти розбирали боєприпас за наказом керівника без його нагляду.

Речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко підтвердив інформацію про загибель двох курсантів внаслідок вибуху у приміщенні одного з навчальних підрозділів ДСНС, а також поранення ще одного курсанта. Усі троє — студенти третього курсу.

Exit mobile version