368.media

Керівника Коростенської єпархії УПЦ підозрюють у розпаленні релігійної ворожнечі

СБУ повідомила про підозру митрополиту Овруцько-Коростенської єпархії УПЦ (МП) Віссаріону (в миру Василь Стретович) та його секретарю.

За матеріалами слідства, впродовж декількох років митрополит на Житомирщині особисто готував тексти прокремлівських листівок і брошур. У цих «агітках» він ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій та намагався сформувати ворожі настрої до них.

Загальний тираж деструктивних матеріалів становив майже 50 тис. примірників, які секретар єпархії – рідний брат митрополита – розповсюджував серед священників та вірян релігійної громади.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили наявність у виявлених текстах висловлювань, спрямованих на розпалювання релігійної ненависті у прикордонному районі. На підставі висновків експертиз та зібраних доказів обом зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 161 КК (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками).

Exit mobile version