368.media

Ексуддю з Луганщини підозрюють у привласненні коштів

Колишнього суддю з Луганщини Віталія Снегірьова підозрюють у шахрайському заволодінні коштами в особливо великих розмірах. Про це йдеться у тексті підозри.

Снегірьов був суддею Брянківського міського суду.  Після окупації Брянки Снегірьова у 2016 році тимчасово прикріпили до Рубіжанського міського суду. Наступного року указом президента його відряджено на шість місяців до Новозаводського райсуду Чернігова. Однак Снегірьов туди не прибув.

Чим суддя займався наступні три роки достеменно невідомо. Проте в липні 2020 року він виїхав до рф. Через відділ з питань міграції відділу МВ по Абинському району він подав документи на отримання російського громадянства. Будучи уродженцем рф, вже наступного дня він отримав паспорт громадянина Росії.

У разі набуття іншого громадянства Снегірьов одразу втрачав повноваження українського судді. Однак в Україні про це начебто відомо не було, тому що Снегірьов умисно не інформував про свій новий статус.

Як наслідок, Державна судова адміністрація в Луганській області наступні  два роки та два місяці (до вересня 2022) виплачувала зраднику зарплату. Всього судді виплачено 1,9 млн гривень.

Місцезнаходження Снегірьова поки невідомо, тому підозру у шахрайстві оголосили заочно.

Exit mobile version