368.media

У Луцьку офіцера ЗСУ засудили за продаж гуманітарних авто

У Луцьку заступника начальника озброєння однієї з військових частин Олександра Луценко засудили через продаж гуманітарних авто. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку місцевого суду за  ч. 3 ст. 201-2 КК.

Офіцер з метою прибутку на початку року ввійшов у довіру до представників БО БФ «Добра Справа». Він переконав їх ввезти в Україну три авто, щоб передати їх как гуманітарну допомогу до ЗСУ.

Далі із-за кордону в Україну ввезли Mitsubishi Pajero Gls (1999), Hyundai Galloper (1999), VW Transporter (1992). Надалі, у лютому Куценко повідомив представників БО БФ «Добра Справа» про необхідність виготовлення актів прийому-передачі авто.

Далі офіцер познайомився із з військовослужбовцем іншої частини. Він домовився з ним про продаж вищезазначених трьох автомобілів для потреб ЗСУ. У квітні, продовжуючи свій злочинний умисел, він продав покупцю автівки за 15,3 тис. доларів.

Таким чином Куценко вчинив злочин за ч. 3 ст. 201-2 КК. У суді офіцер визнав провину та уклав угоду із прокурором. Його засудили до штрафу у 204 тис. гривень. Крім того, умови угоди не суперечать вимогам КПК України та КК України, інтересам суспільства, а кримінальне провадження свідчить про наявність фактичних підстав для визнання винуватості.

Автівки, котрий продав офіцер, конфіскували в дохід держави на потреби ЗСУ.

Exit mobile version