368.media

Засуджений за корупцію суддя з Дніпра мобілізувався до ЗСУ

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду призупинила розгляд скарги на вирок, яким засудили до 3,5 років позбавлення волі екссуддю Жовтневого райсуду Дніпра Вадима Галічого. Він мобілізований в лави ЗСУ.

Провадження у справі за апеляційною скаргою на вирок за ч. 2 ст. 369-2 КК зупинили до звільнення Галічого з військової служби.

Як відомо, Галічого визнали винним у зловживанні впливом і призначили йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 6 місяців із позбавленням права займати посади у судах, правоохоронних органах, адвокатурі строком на 3 роки.

Водночас Апеляційна палата ВАКС зменшила покарання до 2,5 років позбавлення волі. На ці рішення сторона захисту подала касацію. Верховний суд скасував рішення АП ВАКС і призначив повторний розгляд апеляції.

Нагадаємо, за версією слідства, суддя Галічий вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 тисяч доларів за вплив на поліцейських. Суддя нібито пообіцяв, що допоможе вирішити питання про непритягнення особи до кримінальної відповідальності.

Exit mobile version