368.media

Ексрятівнику з Бердянська заочно присудили 12 років в’язниці за колабораціонізм

Ексспівробітника ДСНС з Бердянська Запорізької області Сергія Куропятнікова заочно визнали винним у колабораціонізмі. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Жовтневого райсуду Запоріжжя за ч.7 ст.111-1 КК.

Чоловік 49 років є колишнім співробітником ДСНС, але у 2015 році  його звільнили за систематичне невиконання умов контракту. Куропятніков є уродженцем міста Камерово (рф).

В умовах окупації Бердянська наприкінці березня минулого року березня Куропятніков погодився обійняти посаду «виконуючого обовʼязки заступника начальника Бердянського міського управління МНС начальника 1-ї пожежно-рятувальної станції м. Бердянська».

Згодом у суді один зі свідків розповів, що у 2012-2013 роках проходив службу в пожежній частині в Бердянську під керівництвом Куропятнікова. Останній уже тоді мав проросійську позицію, а після звільнення з ДСНС начебто виїхав у «ДНР».

Коли місто Бердянськ захопили росіяни він повернувся. У так званому управлінні МНС Куропятніков, зі слів свідка, займався кадровими питаннями, зарплатами, паливом, допомагав окупантам в організації святкування в Бердянську 9 травня.

1 червня минулого року, Куропятніков у формі за написом «МЧС России» разом із призначеним росіянами начальником Бердянського міського управлінні МНС приїхали в смт. Андріївка до одного з пожежно-рятувальних постів українського ДСНС. Представившись від «МНС РФ», вони схиляли пожежний загін до переходу на бік рф. Також вони спалили зображення герба, прапор і текст гімну України, які знайшли на посту.

Два співробітники пожежної частини, які виїхали на підконтрольну Україні територію, підтвердили ці обставини. А саме, шо Куропятніков приїздив до пожежної частини та агітував переходити на бік РФ, запевняв, що буде висока заробітна плата, нова техніка, наголошував на тому, що такої держави як Україна вже не буде.

У липні 2022 року Куропятніков будучи на території однієї з українських пожежних частин у формі з написами «МЧС РФ», «Государственная противопожарная служба» і літерою Z, дав інтерв’ю проросійському каналу.

Відеорепортаж за участю Куропятнікова, як вважає суд, свідчить, що будь-якого примусу чи тиску на обвинуваченого не чинилось, а його поведінка є добровільною.

Слухання справи відбулося за відсутності обвинуваченого, який переховується від правоохоронних органів.

Чоловіка засудили до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також йому на 15 років позбавленням права обіймати посади, повʼязані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади. Куропятніков відбуватиме покарання з моменту його фізичного затримання.

У вересні минулого року в одному з телеграм-каналів повідомляли, що окупанти почали мобілізацію в Бердянську, а Куропятніков нібито очолив набір солдатів в лави російської армії.

Exit mobile version