368.media

Розстріл цивільних на Чернігівщині: двом росіянам висунули підозри

Двом військовослужбовцям рф, що вбивали цивільних громадян на Чернігівщині, оголошено підозри в порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством. Тексти опублікував Офіс генпрокурора.

Підозрюється 26-річний мешканець Приволзького федерального округу Кіріл Бойков, який є командиром 1-го танкового батальйону 2-ї гвардійської Таманської мотострілкової дивізії, а також його 25-річний підлеглий командир танку — сержант з Воронезької області Артем Разінкін.

У березні минулого року російські військовослужбовці тимчасово контролювали село Ольшана в Ічнянській громаді Чернігівщини. Бойков і Разінків виконували бойову задачу поблизу фермерського господарства «Реп’ях-Агро». О сьомій годині ранку дорогою з міста Прилуки до міста Ічня рухався мікроавтобус із двома цивільними, які везли хлібом для місцевих жителів. Побачивши його, росіяни почали прицільний обстріл.

Мікроавтобус зупинився. Люди спробувати втекти, але росіяни продовжували стріляти. Зробивши лише кілька кроків від авто, люди отримали смертельні поранення і впали на землю.

Переконавшись, що цивільні мертві, росіяни обшукали автомобіль і забрали собі речі і телефони вбитих, а також хліб.

Після цього Бойков і Разінків обстріляли ще один автомобіль, який рухався вулицею Слов’янською у напрямку міста Прилуки. Автомобіль зупинився поблизу фермерського господарства, а двоє цивільних, які намагалися втекти, також були вбиті. Після чого російські військовослужбовці також обшукали автівку, і забрали телефон одного з потерпілих.

Росіянам загрожує від 10 до 15 років увʼязнення або довічно. Наразі вони не затримані і підозри їм повідомили заочно.У грудні минулого року російські ЗМІ писали, що танкіст із Воронезької області Разінкін отримав медаль Суворова «за личное мужество и отвагу, проявленные при защите Отечества и государственных интересов России в боевых действиях».

Exit mobile version