368.media

На Сумщині прикордонник повідомляв контрабандистам місця блокпостів та паролі ЗСУ

На Сумщині інспектора прикордонної служби Богдана Черкасова покарали за продаж інформації контрабандистам про переміщення підрозділів ЗСУ та ДПСУ вдовж кордону з країною-агресором (рф).  Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Краснопільского райсуду за ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 368 КК.

У грудні минулого року інспектор запропонував українському бізнесмену продати інформацію з обмеженим доступом. Йшлося про розташування вогневих позицій підрозділів ЗСУ та ДПСУ, їх переміщення, конкретних паролів по дням для безперешкодного проїзду через блокпости та не проведення у зв’язку з цим огляду автомобіля, який займався перевезенням та розповсюдженням товарів різного призначення, місця та часу проведення аеророзвідки силами оборони та місць знаходження груп швидкого реагування, розташування підрозділів ДПСУ, проведення раптових перевірок та ін.

Напротязі січня інспектор тричі надсилав чоловіку таку інформацію. За це у лютому він одержав 10 тис. гривень. Після цього прикордонник отримав ще 30 тис. гривень. Таким чином Черкасов отримав хабарі на 40 тис. гривень.

У суді корупціонер зізнався у злочинах та не оспорював їх. Остаточне покарання, яке ухвалив суд — два роки позбавлення волі з триманням у дисциплінарному батальйоні.

Exit mobile version