368.media

Керівника «Ізюмського приладобудівного заводу» звільнили від покарання за недостовірне декларування

Директора державного «Ізюмського приладобудівного заводу» зі структури «Укроборонпрому» Сергія Філоненка звільнили від кримінальної відповідальності за недостовірне декларування. Відповідну ухвалу зробив ВАКС.

НАБУ і САП повідомили Філоненку про підозру у недостовірному декларуванні та одержанні неправомірної вигоди. Слідство встановило, що директор держпідприємства впродовж вересня 2016 – січня 2017 років одержав від осіб, пов’язаних із ТОВ «Оптимумспецдеталь», неправомірну вигоду («відкат») у понад 2,44 млн грн за приховування махінацій із безпідставною оплатою за поставку товарів військового призначення на користь зазначеної компанії.

Також підозрюваний не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, відомості про квартиру у Болгарії, яка належить його дружині. Вартість цього майна станом на дату його реєстрації у 2020 році становила близько 1,33 млн гривень (за офіційним курсом НБУ).

Чоловіка звільнили через закінчення строків давності за ч.1 ст.366-2 КК.Водночас його продовжують судити за одержання неправомірної вигоди.

 

Exit mobile version