368.media

Високопосадовців армії рф заочно засудили за підрив Північно-Кримського каналу

У Кривому Розі суд визнав двох топ-офіцерів армії російської федерації винними у порушенні законів і звичаїв війни. Про це повідомляє Жовтневий районний суд.

Мова заступника командувача Чорноморського флоту Михаїла Яснікова та командира 11-ї окремої інженерної бригади Південного військового округу Дмітрія Маркова.

Суд встановив, що вони координували та віддавали накази на захоплення цивільних об’єктів критичної інфраструктури, захоплення управління Північно-Кримського каналу та усіх його об’єктів, підрив і руйнування споруд Північно-Кримського каналу, підрив шандорів головної споруди Північно-Кримського каналу.

Дії окупантів створили загрозу для живлення електроенергією, зрошення та водозабезпечення засушливих районів півдня України, що може призвести до підтоплення міста Нова Каховка і Херсону, недобору врожаю та інших аварійних подій.

Суд проходив за відсутності обвинувачених, які наразі не затримані. Справу розглянули в закритому засіданні, оскільки матеріали містять персональні дані свідків,, яки перебувають на території РФ і в зоні активних бойових дій.

Текст вироку у реєстрі приховано. Зрозуміло лише те, що Ясніков і Марков визнані винними і їм призначено по 12 років позбавлення волі.

Із кожного стягується по 1,5 млрд гривень збитків на користь України в особі Державного агентства водних ресурсів.

Exit mobile version