368.media

Бійців спецпідрозділу Kraken перевіряють на причетність до викрадення харків’ян

У Харкові поліція веде розслідування стосовно групи військовослужбовців спецпідрозділу ГУР Kraken. Чоловіків перевіряють на причетність до викрадення людей у місті. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали суду у справі № 12023220000000399 за ч.2 ст.146 КК.

Справу відкрили нещодавно — у квітні цього року. Поліція розслідує обставини незаконного утримання та пробиття трьох мешканців Харкова за попередньою змовою групою військовослужбовців підрозділу. Підозра у кримінальному провадженні  жодній особі не повідомлена.

Кракен, Справа

Ця справа виокремлена з іншого розслідування, про яке вже писала редакція 368.media. Мова про викрадення, катування та вбивство мешканців Харкова у перші місяці повномасштабного вторгнення окупантів.  Це перша відома справа під час повномасштабної війни за ст.  433 КК — насильство, протизаконне знищення майна, а також протизаконне відібрання майна під приводом воєнної необхідності, вчинювані щодо населення в районі воєнних дій. Правоохоронці встановили сімох підозрюваних: молодший сержант з позивним «Конопля» та шестеро солдатів.

Встановлено, що тіла двох вбитих цивільних знайшли на місці тимчасової дислокації підрозділу Kraken.

Нагадємо, що спецпідрозділ Kraken — окремий розвідувально-диверсійний підрозділ Головного управління розвідки Міністерства оборони. Спецпідрозділ сформований ветеранами полку «Азов», офіцерами ГУР МОУ, ультрас та добровольцями у березні 2022 року у Харкові, та має розмір полку.

Редакція 368.media   чекає на офіційну позицію представників спецпідрозділу. Нагадуємо, що війна не може слугувати виправданням для скоєння злочинів, особливо проти громадян України.

Exit mobile version