368.media

Ексголова Рубіжного заочно засуджений за колабораціонізм

Ексмер Рубіжного Сергій Хортів отримав вирок за колабораціонізм – 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Прокурори у суді довели, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну посадовець добровільно почав співпрацювати з ворогом. У березні 2022 року Хортів погодився на пропозицію представників окупаційної влади стати «керівником адміністрації міста Рубіжне лнр».

Засуджений публічно заперечував здійснення збройної агресії рф проти України та закликав до співпраці з окупантами. Він неодноразово давав інтерв’ю пропагандистським медіаресурсам псевдореспубліки.

На одному з відеозаписів, опублікованому на телеграм-каналі голови Чеченської Республіки, засуджений разом із «кадирівцями» розповідав про обшук у військовослужбовця ЗСУ.

Також після призначення на псевдопосаду керівник окупаційної адміністрації проводив особисті прийоми населення в захопленому ворогом місті. На них публічно заявляв, що підтримує дії росії, зокрема так звану «спеціальну воєнну операцію».

Колишнього Рубіжанського міського голову визнано винним у колабораційній діяльності (ч. 1, ч. 5 ст. 111-1 КК). Засудженому призначено максимальне в межах санкції покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.

Exit mobile version