368.media

У справі ексголови Верховного суду незаконно розголосили дані розлідування

Ініційовано розслідування кримінального провадження за фактом розголошення даних, що становлять таємницю досудового розслідування, у справі стосовно колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва та його спільника, викритих на одержанні неправомірної вигоди. Про це повідомляє САП.

Розслідування доручено управлінню внутрішнього контролю НАБУ за ч. 3 ст. 387 КК. Розголошення охоронюваної законом інформації є незаконним і може завдати непоправної шкоди інтересам держави.

Особи, які незаконно розголосили охоронювані законом матеріали, які стосуються проведення конкурсу до Вищої кваліфікаційної комісії суддів, що були вилучені під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій в кабінеті Князєва, мають понести передбачене покарання.

Разом з тим, наголошуємо, що інформація та матеріали, що були отримані в межах досудового розслідування та які стосуються конкурсу на обрання членів ВККС, будуть надані на запит Вищої ради правосуддя, який вже надійшов та перебуває на опрацюванні у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Exit mobile version