368.media

Адвоката, котрий допомогав ексголові Верховного суду, арештували з заставою 80 млн гривень

Вищий антикорупційний суд узяв під варту адвоката Олега Горецького, якого  підозрюють у посередництві в наданні хабаря колишньому голові Верховного суду Всеволоду Князєву. Таке рішення ухвалила слідча суддя ВАКС Леся Федорак.

Прокурор САП Ігор Щур просив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 100,11 млн гривень застави. За його словами, існує ризик переховування, оскільки Горецький відмовився відкривати двері детективам НАБУ, коли ті прийшли з проведенням обшуку. Поки працівники НАБУ відкривали двері за допомогою спеціальних засобів підозрюваний утік через балкон, але протягом години його розшукали та затримали.

Під час обшуків в офісі Горецького детективи НАБУ віднайшли кошти, але ще частину грошей не віднайшли, що також є ризиком перешкоджання слідству, оскільки гроші є важливими для розслідування. Також адвокат має багато зв’язків і тому може використати їх для перешкоджання слідству іншим чином.

Крім того, під час прослушки детективи зафіксували розмову Горецького з олігархом Костянтином Жеваго, де він стверджував про можливість закриття одного з кримінальних проваджень. За матеріалами справи, до закриття справи мали бути задіяні Офіс генпрокурора та експерти і нібито сума має бути «300».

Горецькому призначили заставу у розмірі 80 млн гривень.

Exit mobile version