368.media

Ексспівробітника Синельниківської виправної колонії засудили за зловживання

Колишнього співробітника Синельниківської виправної колонії (№94) визнали винним у зловживанні впливом. Про це редакція 368.media   дізналась з вироку місцевого суду Дніпропетровської області за ч. 2 ст. 369-2 КК.

Чоловік працював в установі начальником відділу соціально-виховної та психологічної роботи. У жовтні минулого року, засуджений попросив надати йому характеристику для звернення до суду про умовно-дострокове звільнення. Без позитивної характеристики, яка свідчить про виправлення, засуджений не зможе звернутися до суду.

Обвинувачений створив у вʼязня уявлення, що може допомогти йому з умовно-достроковим звільненням шляхом впливу на працівників прокуратури. Він запропонував за 100 доларів вплинути на прокурора для сприяння у підготовці позитивної характеристики. Ще 100 доларів слід було передати для слідством особи (посередника) за вплив у підготовці документів.

У підготовчому засіданні суд затвердив угоду про визнання винуватості. Чоловіка оштрафували на 34 тис. гривень. Сьогодні він працює у приватній фірмі охоронцем.

Exit mobile version