368.media

У Запоріжжі нацгвардійцю дали 7 років за «жартівливе» вбивство товариша

У Запоріжжі радіотелефоніста Нацгвардії засудили до 7 років в’язниці за «жартівливе» вбивство товариша. Про це редакція 368.media   дізналася із вироку Орджонікідзевського райсуду за  ч. 2 ст. 414 КК.

Чоловік служив у батареї гаубичного самохідного артилерійського дивізіону.  У лісі за 150 м від військового містечка 16 квітня 2022 року солдат з АКС-74 вбив товариша. Він направив автомат  у напрямку телефоніста та здійснив один постріл. Куля потрапила у грудну клітину, що спричинило смерть потерпілого.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений вину  не визнав. Він заявив, що у той день пролунав сигнал повітряної тривоги та була надана команда покинути приміщення військової частини, у зв’язку із чим всі військовослужбовці покинули приміщення та вийшли до плит. При цьому, командира з ними не було. Він йшов сам, а співслужбовці йшли разом. У нього магазин був відстебнутий від автомату, він перезарядив автомат та навів в сторону гаражів, звів курок та пролунав нібито постріл. Постражадилий сидів на плиті. Далі він зробив кілька кроків до нього, хотів пошуткувати, зробив вигляд, що пристебнув магазин до автомату, однак вважав, що не достебнув його, перезарядив автомат, поклав його на плиту, при цьому дуло автомату було направлено у бік плити, де сидів ззагиблий. Він не мав умислу вбивати, у нього звело пальці, палець зіскочив і він випадково натиснув на курок.

Жарт полягав у тому щоб відбулось клацання від автомату, ніби постріл. Аналогічні дії зі зброєю він робив близько трьох разів і раніше йому робили зауваження командири.

Крім того, зазначив, що він має ракову доброякісну пухлину у верхній третині правого плеча і у 2017 році йому робили операцію. Про те, що він мав проблеми зі здоров’ям він повідомляв командирам. Він чекав на відповідні документи, щоб його комісували.

До вчиненого обвинувачений ставиться негативно, жалкує про те, що забрав життя у людини, не бажав настання таких наслідків. У матері загиблого він просив вибачення у першому судовому засіданні, але коли потерпіла допитувалась у судовому засіданні він не міг підібрати слів аби вибачитись перед нею. Шкоду потерпілій він не відшкодував, оскільки наразі не має такої можливості.

Однак суд визнав обвинуваченого винним у вбивстві. Офіцер та інші солдати розповіли, що убивця грався зі зброєю, виймав магазин, перезаряджав зброю та наводив на солдатів. Потім він навів зброю на солдата та натиснув на курок.

Раніше, відносно радіотелефоніста були скарги з приводу його грубого відношення до військовослужбовців молодшого призову.

Чоловіка засудили до 7 років позбавлення волі. Також він повинен відшкодувати 700 тис. гривень родичам загиблого.

 

 

 

Exit mobile version