368.media

Поліцейські, що катували затриманого у Кагарлику, вирішили мобілізуватися до ЗСУ

Двоє підозрюваних із Кагарлицького відділу поліції у справі від 2020 року про катування і викрадення людей вирішили мобілізуватися до ЗСУ на фінальність стадії судового розгляду. Про це повідомляє  адвокат потерпілої Нелі Погребіцької Анна Калинчук.

Судове засідання відкладено, оскільки один з обвинувачених начебто мобілізований до лав ЗСУ та направлений до якоїсь з військових частин, а куди саме невідомо Ще один із п’яти обвинувачених теж мобілізувався перед початком судових дебатів.Суд повинен був прийняти рішення про зупинення провадження щодо нього знову ж таки у звʼязку із мобілізацією.

Ще один з фігурантів справи мобілізувався відразу з початком повномасштабного вторгнення. До нього у адвоката запитань немає. Людина відразу, а не через 1,3 року, не перед завершальною стадією судового розгляду, не від страху винесення ймовірно негативного рішення, добровільно пішла захищати суверенітет України.

Калинчук зауважила, що обвинувачені по епізоду зґвалтованої потерпілої Нелі Погребіцької лишаються під вартою. Доля цих обвинувачених буде вирішене судом без можливості мобілізуватися.

Нагадаємо,  в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперативник Кагарлицького відділку поліції у своєму кабінеті катував жінку, яку викликали як свідка крадіжки. Їй надівали протигаз, кайданки та стріляли з табельної зброї над головою. Після цього кілька разів зґвалтували.

Перевірка внутрішньої безпеки поліції підтвердила тоді причетність двох поліцейських до побиття та ґвалтування жінки — Сергія Сулими та Миколи Кузіва. В липні слідчі ДБР повідомили про підозру у катуванні ще двом правоохоронцям Кагарлицького відділку поліції.

Exit mobile version