368.media

Екснардепу Святашу за держзраду оголосили третю підозру

Колишньому нардепу Дмитру Святашу за державну зраду оголосили вже третю підозру. Про це редакція дізналася з тексту підозру на сайті Офісу генпрокурора.

У 2002-2019 роках Святаш був народним депутатом ВР та членом політичних партій «Відродження» та «Партія регіонів». Як повідомляє СБУ, зрадник із листопада 2019 року переховується від слідства у рф.

Святаш спілкувався зі своїм однодумцем, екснардепом Олегом Царьовим. Знаючи про зв’язки останнього з високопосадовцями Міністерства оборони рф, Святаш почав повідомляти йому актуальну інформацію про обстановку в Україні.

Так, 31 березня 2022 року, політик передав Царьову отримані від керівництва Кременчуцького нафтопереробного заводу ПАТ «Укртатнафта» відомості про успішну роботу підприємства та про впевненість керівників у тому, що їх потужності не будуть обстріляні росією.

Святаш водночас наголосив Царьову, що Кременчуцький НПЗ треба знищити, щоб позбавити підрозділи ЗСУ на території Донецької та Луганської областей забезпечення пальним. У квітні російська армія обстріляла завод.

Того ж дня Святаш передав Царьову отримані від керівництва підприємства детальні відомості про результати обстрілу, пошкоджені та знищені об’єкти та можливості їх відновлення.

За державну зраду в умовах воєнного стану Святашу загрожує 15 років увʼязнення або довічно.

У грудні минулого року йому повідомили підозру за  посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Раніше зловмиснику повідомили про підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній.

Exit mobile version