368.media

На Донеччині майора з 53-ї бригади засудили за дезертирство зі зброєю

Майор 53-ї окремої механізованої бригади Костянтин Ємельянов засуджений до тримання у дисциплінарному батальйоні за крадіжку зброї та дезертирство на Донеччині. Про це редакція 368.media дізналася із вироку Красногвардійського райсуду Дніпра за ч.4 ст.408, ч.4 ст.410, ч.1 ст.263 КК.

Ємельянов уродженець міста Енгельс Саратовської області. У 2019 році його призначили на посаду заступника командира мотопіхотного батальйону з тилу. Після вторгення окупантів, на початку березня майор ЗСУ самовільно залишив місце служби у Донецькій області. Він дезертував та використовував свій час на власний розсуд. Чоловік знаходився з місцем свого проживання.

Детективи ДБР разом з військовою службою правопорядку затримали майора лише наприкінці серпня. Таким чином дезертира розшукували п’ять місяців.

У ході обшуку в нього знайшли автомат АК-74 з патронами та ручну гранату Ф-1. Встановлено, що Ємельянов вкрав їх з кімнати зберігання зброї та боєприпасів мотопіхотного батальйону.

У судовому засіданні обвинувачений вину визнав повністю, щиро каявся та просив суворо не карати. Прокурор рекомендував призначити найбільш м’яке покарання за кожною статтею, бо  майор ЗСУ є учасником бойових дій та може бути корисним.

Ємельянова засудили до двох років тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців.

Строк відбування покарання ухвалили рахувати з 26 серпня 2022 року, зарахувавши ОСОБА_5  відповідно до ч.5 ст. 72 КК у строк покарання строк попереднього ув’язнення із розрахунку один день до одного.

Exit mobile version