368.media

Донецького прокурора звільнили з посади після втечі до росії

Прокурора Донецької обласної прокуратури Андрія Цуріна звільнили з посади через виїзд до російської федерації. Про це редакція 368.media   дізналася з рішення КДКП.

Цурін Андрій працював в органах прокуратури працює з 2002 року.  З початком повномасштабного вторгнення військ російської федераці, на виконання вказівки керівництва обласної прокуратури, він виїхав з місця постійної дислокації у Краматорську до Кропивницького. Там він перебував до середини березні. Надалі прокурор поїхав до Покровська Донецької області, де з’явився у місцевій прокуратурі.

Однак вже з 6 квітня він зник. Зв’язок з ним припинився, а номер телефону перестав відповідати. Поліція почала кримінальну справу щодо ст. 115 КК.

За оперативними даними руху мобільного терміналу Цуріна, у квітні він перебував у містах Слов’янську та Лимані, Краматорському районі Донецької області, Ізюмському та Куп’янському районах Харківської області, а 15 квітня 2022 року – на території рф. З 15 квітня будь-які дані про його переміщення відсутні.

З метою встановлення нових відомостей місцезнаходження Цуріна керівник 3 квітня 2023 року через WhatsApp подзвонив втікачу. Прокурор повідомив, що він живий і бажає подати заяву про припинення його розшуку та закриття кримінального провадження. Під час спілкування прокурор про своє місцезнаходження не повідомив.

КДКП вирішила звільнити Цуріна від посади через порушення присяги та відмову виходити на роботу.

Exit mobile version