368.media

Прокурорку, котра не виїхала з Маріуполя, вирішили звільнити

Прокурорку відділу спеціалізованої екологічної прокуратури Донецької обласної прокуратури Людмилу Макієнко звільнили з посади через відмову виїхати з окупованого Маріуполя. Про це редакція 368.media   дізналася з рішення КДКП.

Після повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, Макієнко не виконала вказівки керівництва про виїзд працівників прокуратури з міста Маріуполя до місця тимчасової дислокації обласної прокуратури у Кропивницький.  Зв’язок з нею був лише до 5 березня.

За фактом зникнення Макієнко 10 квітня зареєстрували кримінальне провадження. Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що Макієнко включено в реєстр Національного інформаційного бюро. Однак перебування жінки у полоні держави-агресора не підтверджено російською стороною та Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Головне управління СБУ України в Донецькій та Луганській областях повідомило, що станом на  початок грудня 2022 року, прокурор перебувала у Донецьку. При цьому Макієнко із сином у квітні отримували матеріальну допомогу від «ДНР».

КДКП вирішила звільнити жінку з посади, тому що вони систематично не з’являється на робочому місці.

 

Exit mobile version