368.media

На Одещині керівника медслужби полку засудили за підкуп офіцера СБУ

На Одещині майора ЗСУ Віктора Семенюка засудили за штрафу за підкуп офіцера СБУ. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Котовського суду регіону за ч. 1 ст. 369 КК.

Семенюк обіймає посаду т.в.о. начальника медичної служби 31-го ремонтно-відновлювального полку ОК «Південь» ЗСУ.

У період з червня 2021 по січень 2022 року майор ЗСУ виїздив до Єгипту та ОАЕ, хоча мав допуск до державної таємниці. Семенюк не доповів про свій намір виїхати за межі України командиру військової частини, тим самим не отримав дозволу на такий виїзд, а також не пройшов інструктаж у режимно-секретній частині вказаної військової частини, за що передбачено адміністративну відповідальність за ст. 212-2 КУпАП (Порушення законодавства про державну таємницю).

Вже 26 січня минулого року у ході відібрання пояснень офіцером СБУ, Семенюк дізнався, що його можуть покарати. Медик вирішив передати правоохоронцю 400 доларів, щоб останній не складав протокол щодо нього. Офіцера затримали у Подольску під час передачі грошей.

Чоловіку вручили підозру за ч. 1 ст. 369 КК. Він уклав угоду з прокурором. Котовський суд визнав його винним. Семенюка засудили до штрафу у 17 тис. гривень.мумів доходів громадян в сумі 17000 (сімнадцять тисяч) гривень.

Exit mobile version