368.media

Закарпатського сепаратиста заочно засудили до 20 років в’язниці

Мешканця Закарпатської області Петра Гецка, який видає себе за прем’єр-міністра віртуальної держави «Республіка Підкарпатська Русь» засудили до 20 років за сепаратизм. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Ужгородського райсуду.

Гецко з лютого 2014 року переховується у рф. За держзраду він уже заочно засуджувався в Україні до 12 років позбавлення волі вироком 2019 року.

Після початку повномасштабної війни Гецко у Youtube виклав відео зі зверненням до Путіна, у якому просив президента країни-агресорки створити на території Західної України «Прикарпатську Русь».

Окрім того, зрадник, видаючи себе за прем’єр-міністра віртуальної держави та координатора так званого центру «Матица Русинов», будучи прихильником ідей так званого «руського мира», перебуваючи на території Російської Федерації з 2014 року, надав іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України.

Гецку висунули звинувачення у розповсюдженні матеріалів із закликами до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, а також у державній зраді. Прокурор просила для обвинуваченого довічного позбавлення волі, що передбачено за держзраду під час воєнного стану.

Суд визнав Гецка винним і призначив 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Але урахуванням попереднього вироку остаточний строк тюремного покарання для Гецка складатиме 20 років.

Exit mobile version