368.media

Громадянина Молдови засудили на 5 років за незаконне перевезення ухилянтів

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області визнав громадянина Молдови винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон.

За матеріалами справи, обвинувачений за одну тисячу доларів мав нелегально переправити через  державний кордон до Молдови пʼятьох осіб.

Використовуючи надувний човен, чоловік вплав через річку Дністер зі сторони Молдови у січні дістався берегової лінії території України, де його очікували ухилянти, яких він мав узяти з собою. Але він одразу був викритий і затриманий прикордонниками.

Один із фігурантів справи розповів слідчим, що про цей спосіб виїхати за кордон дізнався у телеграм-каналі «Виїзд Україна». Невідомий менеджер повідомив йому про можливість виїзду та назвав ціну у три тисячі доларів. Чоловік вніс цю суму через термінал.

Обвинувачений раніше не судимий і вперше притягується до кримінальної відповідальності. Він визнав вину, пояснив, що пішов на таке через безгрошівʼя і бажання швидкого заробітку. У скоєному щиро розкаявся. Обтяжуючих обставин не встановлено. Однак суд вважає, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливе тільки в умовах ізоляції від суспільства.

Суд призначив 5 років тюремного покарання з конфіскацією майна. Під вартою чоловік утримується ще з кінця січня цього року, після того, як був затриманий.

Exit mobile version