368.media

У Житомирі оштрафували поліцейського, котрий обіцяв виключити бізнесмена з санкційного списку РНБО

Колишнього оперуповноваженого управління стратегічних розслідувань в Житомирській області Нацполіції Володимира Лисенка оштрафували за корупцію і шахрайство. Відповідний вирок ухвалив суд за ч.4 ст.27 ч.1 ст.369-2, ч.1 ст.190 КК.

У травні 2021 року президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради нацбезпеки і оборони про персональні економічні санкції щодо понад 600 осіб — більшість з яких так звані «злодії в законі» і кримінальні авторитети.

У списку був голова Ради азербайджанців України в Житомирській області. Джафарлі Фаіг Ганбар Огли. Поліцейський запропонував чоловікові допомогу в виведенні активів з-під обмежувальних заходів РНБО та виключенні із санкційного списку.

У грудні 2022 року в Житомирі поблизу магазину «Полісся Продукт» Володимир Лисенко попросив  в азербайджанця одну тисячу доларів за сприяння у перереєстрації двох його автомобілів на іншого власника. А потім попросив ще додатково по 100 доларів за талони для перереєстрації авто.

Всього обвинувачений отримав 1400 доларів, начебто не маючи наміру на кого-небудь впливати і сказав власнику автівок їхати до нотаріального офісу для оформлення довіреності на машини.

Колишнього поліцейського визнали винним у підбурюванні до надання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. За такі дії його оштрафували на 68 тис. гривень.

Крім того, його судили за заволодіння коштами шляхом обману і оштрафували ще на 51 тис. гривень. Восени 2021-го секретар РНБО повідомив, що по 108 особам із санкційного списку допущено помилки і буде проводитись додаткова перевірка. Джафарлі Фаіг Ганбар Огли був у цьому переліку.

Exit mobile version