368.media

Ексзаступника голови міліції Одещини заочно засудили на 15 років

Колишнього заступника начальника управління МВС в Одеській області Дмитра Фучеджи заочно засудили до 15 років позбавлення волі. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Фучеджи визнали винним у співучасті в організації масових заворушень 2 травня 2014 року, зловживанні владою та службовим становищем, пособництві в захопленні державних будівель, а також втручанні у діяльність працівника правоохоронного органу (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 294, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ст. 341, ч. 2 ст. 343 КК).

Прокурори у суді довели, що засуджений вступив у змову з представниками проросійськи налаштованих груп та антиукраїнських громадських рухів «Антимайдан» і, використовуючи надану йому владу і службове становище, забезпечив безперешкодне вчинення ними масових заворушень в Одесі. Внаслідок цього вогнепальні поранення отримали вісім осіб, шестеро з них загинули.

Крім того, 4 травня 2014 року, перевищивши свої службові повноваження, він надав підлеглим співробітникам вказівку про незаконне звільнення з ізолятора тимчасового тримання 63 осіб, затриманих за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень.

У зв’язку із переховуванням експравоохоронця на території рф та наявними даними про набуття ним російського громадянства, судовий розгляд здійснювався за спеціальною процедурою in absentia (заочно).

Також суд позбавив його права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки, зобов’язав сплатити штраф у розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян та позбавив звання «полковника міліції».

Крім того, суд повністю задовольнив цивільні позови потерпілих на суму понад 330 тис. гривень.

Exit mobile version