368.media

Харківський бандит обіцяв піти до ЗСУ, але втік до росії

Харків’янин Павло Оніщенко, який підозрюється у бандитизмі на чолі ГО  «Потон», втік до росії та підриває національну безпеку України. Про це йдеться у тексті підозри СБУ.

Обвинувачений Оніщенко у березні минулого року в судовому засіданні Жовтневого райсуду Харкова переконав звільнити його з-під варти, кажучи, що одразу вступить у лави Збройних сил України або територіальної самооборони.

Суд змінив запобіжний захід на особисте зобовʼязання і обвинувачений через три дні виїхав за кордон через пункт пропуску «Вилок» Закарпатської області.

Спочатку «Потон» зі своєю родиною засвітився в Європі, куди він утік на підставі того, що є багатодітним батьком. Уже тоді «Потон» проголошував антиукраїнські промови.

Пізніше він опинився у Москві і зайнявся проросійською пропагандою, розміщуючи відео на TikTok і YouTube.

Наприклад, опублікував відеоролики з назвами «Трогать Донбас не нужно было. Пусть они говорят по русски», «Зеленский сам не уйдет, его можно только выгнать», «Царь не настоящий, а король та голый! Зеля на выход!», «Что значить денацификация в Украине», «Москва Киев один народ! Зеленский — американский агент».

Онищенку інкримінується виправдування збройної агресії РФ (ч.3 ст.436-2 КК), публічні заклики до захоплення державної влади (ч.3 ст.109 КК), а також державна зрада в умовах воєнного стану (ч.2 ст.111 КК). Наразі чоловік оголошений у розшук і підозру йому оголосили заочно.

Exit mobile version