368.media

Десантника, який погрожував підірвати відділення «Нової Пошти» у Смілі, покарали умовно

У Смілі Черкаської області медик десантно-штурмової роти Михайло Бондаренко отримав умовний строк за погрози підірвати відділення «Нової Пошти» та зберігання боєприпасів. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку суду за ч. 1 ст.129 та ч. 1 ст. 263 КК.

Уродженець міста Перевальськ Луганської області та інвалід ІІІ-групи за невстановлених обставин у листопаді придбав близько сотні патронів калібру 7,62 мм та гранату «Ф-1».

На початку лютого цього року 50-річний Бондаренко прийшов до відділення №4 ТОВ «Нова Пошта».  Демонструючи «Ф-1», яку тримав в правій руці перед собою, медик підійшов до оператора та почав імітувати приведення гранати в бойове положення та вигукнув, що готовий його застосувати, щоб провчити потерпілу. Надалі Бондаренко добровільно припинив протиправні дії та покинув приміщення відділення. Гранату він передав представнику служби охорони ТОВ «Венбест», який прибув на виклик.

В судовому засіданні обвинувачений визнав провину. Вилучені боєприпаси він привіз із фронту. Зберігав з метою можливого використання при захисті України.

У лютому він зайшов до відділення «Нова Пошта» з метою отримання посилки, там, на його думку, його проігнорували, повелися негідно. Після чого він повернувся до свого помешкання, взяв гранату, щоб її провчити. Намірів її застосовувати не мав і при появі охорони віддав гранату їх представнику. По приїзду працівників поліції розповів їм про наявність ще й патронів у квартирі та добровільно віддав їх.

Суд призначив Бондаренку покарання у вигляді випробувального строку на два роки.

Exit mobile version