368.media

Прокурора з Маріуполя звільнили за нетверезе водіння

Прокурора Нікольського відділу Маріупольської окружної прокуратури Донецької області Ігоря Лапіна звільнили через нетверезе водіння. Про це редакція 368.media   дізналася із рішення КДКП.

Чоловіка признали на посаду у грудні 2021 року. З жовтня минулого року він мобілізований до ЗСУ. Влітку прокурор знаходився у Львівській області.

Патрульні зупинили Лапіна на території Рава-Руської об’єднаної територіальної громади за кермом SsangYong Rexton.  При наближенні до вказаного транспортного засобу водій розпочав маневр виїзду з узбіччя та рух у попутному із їх службовим автомобілем напрямку. До цього авто маневрувало по проїжджій частині дороги зі сторони в сторону.

Поліцейським довелося увімкнути  проблискові вогні та сирену. Патрульні вирішили, що прокурор вживав спиртне. Також їх насторожило те, що автомобіль з харківською реєстрацією у воєнний час перебував у віддаленому населеному пункті неподалік кордону із Республікою Польща.

На прохання поліцейського надати технічний паспорт на автомобіль, посвідчення водія і страховий поліс Лапін  спочатку передав службове посвідчення. При спілкуванні з Лапіним  поліцейським виявлено, що він перебуває з явними ознаками алкогольного сп’яніння, а саме від нього чутно запах алкоголю з ротової порожнини, помітно почервоніння його очей, тремтіння пальців рук та нестійку ходу.

Прокурор відповів, що алкогольні напої не вживав. На пропозицію пройти тест у місці зупинки транспортного засобу на стан алкогольного сп’яніння за допомогою приладу «Алкотест Драгер» Лапін І.О. відмовився. Також він відмовився від пропозиції пройти перевірку на стан алкогольного сп’яніння у медичному закладі. Це зафіксували свідки та записи відеореєстраторів.

Лапін від підписання протоколу за ст.130 КУпАП відмовився, а також відмовився від підпису про факт видачі йому тимчасового дозволу на керування транспортним засобом. Жовківський райсуд та апеляційна інстанція визнали прокурора винним.

У КДКП вирішили, що своєю поведінкою, а також пред’явленням працівнику поліції за власною ініціативою службового посвідчення працівника прокуратури Донецької області, Лапін грубо порушив норми професійної етики. Його вирішили звільнити з посади.

 

Exit mobile version