368.media

Херсонського прокурора звільнили через відмову евакуюватися

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів поліцією Херсонської обласної прокуратури Микола Антощук втратив посаду через відмову евакуюватися. Про це редакція 368.media   дізналася з рішення КДКП.

Антощук в органах прокуратури працює з жовтня  2002 року. Після початку вторгнення керівництво отримало наказ переїхати до Івано-Франківської обласної прокуратури. Начальник відділу кадрової роботи двічі повідомляв Антощука про переїзд. Останній мотивував неможливість виїзду через небезпеку для свого життя та відсутність офіційних гуманітарних коридорів.

Далі він отримав відпустку.  До роботи прокуророві належало приступити 23 серпня 2022 року. Проте, Антощук  на робоче місце за місцем дислокації обласної прокуратури у Одесу не прибув, про причини неявки не повідомив. Надалі Антощук телефоном повідомляв, що виїхати не може через небезпеку для життя і здоров’я. Про інших працівників прокуратури області, які періодично виїздили на підконтрольну територію, він був обізнаний. Більш того, наприкінці квітня 2022 року з тимчасово окупованої території виїхала його дружина, яка також є працівником органів прокуратури Херсонської області.

КДКП вирішила звільнити Антощука через прогули роботи.

Exit mobile version