368.media

Парламент звільнив голову Рахункової палати

Верховна Рада з другої спроби звільнила голову Рахункової палати Валерія Пацкана, якому раніше профільний комітет висловив недовіру. Постанова набрала 250 голосів.

Пацкан пролобіював поправки про зняття верхньої межі оплати праці для голови та членів палати, що дозволило кошти бюджету, передбачені для апарату, спрямовувати на виписування собі премій. Після цього, недоукомплектування кадрів стало системним явищем і за усі ці 5 років в палаті не було і немає жодного повноцінного керівника аудиторського департаменту.

Кримінальні справи, фігурантом яких виступає пан Пацкан, завдають непоправних втрат репутації вищого органу аудиту, унеможливлюють його ефективну роботу та аудит діяльності антикорупційних органів НАБУ та САП».

В грудні 2022 року Верховна Рада не змогла звільнити Пацкана з посади. За постанову було 215 із 226 мінімально необхідних голосів.

24 жовтня Пацкан отримав підозру в справі, що стосується 2017-2018 років. За даними слідства, у вересні 2017 року Пацкан подав до Апарату Верховної Ради заяву про компенсацію за житло, хоча на той час уже нібито мав у власності квартиру в новобудові в Печерському районі Києва. В результаті за понад шість місяців він незаконно одержав 117,65 тис. гривень. Сам Пацкан назвав підозру необґрунтованою.

Exit mobile version