368.media

У мерії Тернополя відповіли на обвинувачення НАЗК

Мэр Тернополя Сергей Надал. Фото: doba.te.ua

У мерії  Тернополя відкинули обвинувачення НАЗК щодо премії, які призначав собі голова міста Сергій Надал. Згідно з офіційною заявою, у 2022 році очільник не отримував і взагалі не звертався із заявами про надання матеріальної допомоги, оскільки вирішив відмовитися від цих виплат у зв’язку із війною в Україні.

Міським головою Тернополя та працівниками виконавчих органів Тернопільської міської ради протягом 2022 року на потреби ЗСУ було перераховано кошти в сумі 444 тис. гривень, крім цього на потреби армії  було придбано за особисті кошти міського голови та працівників авто, дрони та старлінки на суму більш 3,5 млн гривень.

Щодо оплати праці  міського голови, то вона здійснюється у розмірах, визначених постановою № 268 та у межах затверджених видатків на оплату праці відповідно до рішення сесії Тернопільської міської ради, яким у кожному бюджетному періоді визначено розмір цих видатків.

Розмір преміювання міському голові визначає комісія з визначення розміру преміювання міського голови, яка створена виконавчим комітетом ради, на підставі рішення міської ради від 04.12.2010 № 6/1/17 «Оплата праці міського голови» та відповідно до вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 №268.

Зазначене вказує на те, що у міського голови на етапі підписання  розпоряджень  про виплату премій працівникам відсутні дискреційні повноваження не тільки щодо встановлення розміру премії, але й щодо самої технічної функції підписання цього документу, оскільки право на оплату праці гарантовано ст.43 Конституції України, де зазначено, що кожен має право на заробітну плату, не нижчу від визначеної законом.

 

Exit mobile version