368.media

На Донеччині офіцер намагався вбити підлеглих, а потім викрав командирське авто

На Донеччині старшого лейтенанта підозрюють у спробі вбивства підлеглих, а також втечі на авто командира танкового батальйону. Про це редакція 368.media   дізналася з ухвали Дружківського суду за ч. 2 ст. 15, ч.1 ст.115, ч.5 ст.426-1 , ч.3 ст.289, ч.3 ст.413 КК.

Офіцер з Дніпра служить командиром взводу зв’язку танкового батальйону. Старший лейтенант був невдоволений виконанням ремонту танку Т-72БВ з боку старшого солдата та сержанта. Він вирішив з’ясувати обставини виходу з ладу обладнання, що забезпечує зв’язок. Але дуже дивним чином.

Офіцер був у стані наркотичного сп’яніння. Він заліз на башту танку, в котрому перебували підлеглі. Далі офіцер дістав пістолет та взяв у руку  гранату «Ф-1», з якої висмикнув кільце. Він опустив останні у бату танку до сержанта та старшого солдата. Старший лейтенант почав вимагати сказати правду про збій обладнання. Інакше він погрожував підірвати гранату у башті танку.

Далі офіцер зробив постріл з пістолету в тулуб старшого солдата. Куля потрапила в Іphone 11, який знаходився в лівому нагрудному кармані флісової кофти в районі живота.

Після пострілу офіцер продовжив вимагати від підлеглих повідомити йому обставини виходу з ладу обладнання. Він зробив ще один постріл у старшого солдата. Останній отримав дотичне поранення черева справа. Постраждалий штовхнув офіцера. Вони обидва впали з танка на землю. Старший солдат почав тікати від вбивці.

Старший лейтенант кинув у втікача гранату та зробив один постріл з пістолету. Внаслідок вибуху ніхто не постраждав. Офіцер, розуміючі, що йому загрожує відповідальність, наказав сержанту рухатися до авто, яке було за пів кілометра від танку Т-72БВ.

На місце події у той час прибув командир батальйону разом з водієм. Майор наказав офіцеру віддати зброю, але той відмовив.

Далі старший лейтенант дістав із правої кишені куртки пістолет та підійшов до водійських дверей автомобіля комбата, в якому перебував водій.  Погрозами він наказав йому вийти з авто. Порушник наказав сержанту сісти в салон. Сам офіцер сів за кермо та поїхав геть, угнавши транспортний засіб.

Старший лейтенант привіз сержанта до Мирнограду. Надалі він помінявся з підлеглим одягом. Під час обміну він залишив у салоні авто зброю. Через деякий час обох вояків затримали на блокпосту.

Офіцеру повідомили підозру в спробі вбивства, застосуванні насильства, угоні автотранспорту та втраті зброї. Індустріальний райсуд Дніпра помістив його під варту на два місяці.

Exit mobile version