368.media

Заступник голови Федерації профспілок України пропонував суддям 150 тисяч доларів

Заступника голови Федерації профспілок України Володимира Саєнко викрили на підготовці до давання хабаря за зміну йому запобіжного заходу у справі щодо незаконного відчуження майна на понад 138 млн гривень. Про це повідомляють Офіс генпрокурора та ДБР.

За даними слідства, посадовець через посередника планував передати 150 тис. доларів для зміни йому запобіжного заходу Київським апеляційним судом, не пов’язаного з триманням під вартою.

Нагадаємо, що у грудні минулого року працівники ДБР повідомили про підозру заступнику голови Федерації профспілок України. Він у 2019 році разом з іншими посадовцями ухвалював рішення про незаконну передачу приватному підприємству будівлі державної курортної бальнеолікарні у Києві. Лікарня, яка взагалі не підлягала відчуженню, була продана ще й за значно нижчою вартістю. Посадовцю повідомлено про підозру за фактом розтрати чужого майна, зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК).

У грудні суд першої інстанції обрав посадовцю запобіжний захід у вигляді взяття під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі 124 млн гривень, а також відсторонив його від посади заступника Голови Федерації профспілок України строком на два місяці. Це рішення було неодноразово пролонговано.

Exit mobile version