368.media

У Маріуполі під час бойових дій зник прокурор

У Маріуполі Донецької області під час бойових дій зник прокурор відділу спеціалізованої екологічної прокуратури Олександр Білик. Про це редакція 368.media   дізналася із рішення КДКП.

Олександр Білик працював у прокуратурі з червня 2013 року. За декілька місяців перед вторгненням його призначили на посаду екологічного прокурора.

Білик 24 лютого не виїхав разом з іншими працівниками прокуратури у місто Кропивницький. Його керівництво заявило, що прокурор виконав, протягом тривалого періоду про своє фактичне місцезнаходження та про причини своєї відсутності не повідомив. На зв’язок прокурор перестав виходити після 5 березня. Телефон, яким він користувався, вимкнено.

У телефонній розмові 24 лютого Білик повідомив, що виїжджати зі своєю сім’єю буде пізніше у зв’язку з напруженою ситуацією, а також можливими обстрілами. Далі він періодично виходив на зв’язок та повідомляв, що збирається виїжджати з на автомобілі знайомого колеги, який залишив йому ключі. Однак нікуди не поїхав. Білик телефоном 5 березня пояснив, що в них відсутнє світло і тепло, є проблеми з мобільним зв’язком. Більше він на зв’язок не виходив.

Колезі по роботі, котрий надав прокурору авто,  Білик відповів, що поспілкується з тестем, який мешкає у Бахмуті, щоб той приїхав та вивіз його разом із родиною. Однак через два дні його ніхто не приїхав. Згодом прокурор повідомляв, що збирається виїжджати з міста, але ключі та авто з ремонту не забрав.  Інший прокурор додав, що у Білика та його дружини не було посвідчень водія та навиків керування транспортними засобами.

Проте, не зважаючи на зникнення прокурора, КДКП вирішив закрити провадження та не звільняти його з органів.

Exit mobile version