368.media

Український шахрай привласнював кошти іноземних волонтерів

У Києві затримали 28-річного шахрая з Луганської області, котрий привласнював кошти іноземних волонтерів. Як повідомляє Нацполіція, він замовляв військову амуніцію нібито для потреб ЗСУ, а в якості розрахунку скидав підроблені платіжні квитанції.

Під час слідства правоохоронці з’ясували, що зловмисник, представившись волонтером, почав співпрацювати з благодійним фондом, який закупляв для нього іноземну військову амуніцію за собівартістю. Увійшовши в довіру, чоловік збільшив обсяги замовлень, проте замість розрахунку, скидав партнерам підроблені платіжні квитанції, не проводивши жодних операцій. Таким чином фігурант ошукав директора асоціації на суму майже пів мільйона гривень.

За місцем проживання чоловіка та у автомобілі правоохоронці провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили квитанції, гроші, отриманні злочинним шляхом, частину замовленої амуніції, мобільні телефони, сім-карти, чорнові записи та інші речові докази протиправної діяльності. Також поліцейські вилучили зброю та набої до неї, вид та походження яких буде встановлено після проведення експертизи. Чоловіку повідомили підозру за ч.1, ч. 2 та ч. 3 ст. 190 КК.

Exit mobile version