368.media

Нардепа Шахова оголосили у розшук

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук народного депутата Сергія Шахова, який ухиляється від засідань за його обвинуваченням у недостовірному декларуванні.

Організацію виконання ухвали доручити прокурорам САП. ВАКС вирішив зупинити судове провадження щодо обвинуваченого Шахова до його розшуку. Раніше нардепу відмовили у поверненні обвинувального акту.

За даними слідства, Шахов у декларації за 2020 рік не вказав двоповерховий будинок у «Сонячній долині» в селі Романків Обухівського району під Києвом, свою цивільну дружину Інну Журбу разом із її активи. Цивільна дружина Шахова з’являлася на кількох фотографіях, які публікував сам депутат.

На Інну Журбу записаний маєток у котеджному містечку на Київщині «Сонячна долина» площею понад 600 квадратних метрів, адреса якого фігурувала в новинах щодо хвороби депутата Шахова на COVID-19 у березні минулого року. За даними реєстру речових прав на нерухоме майно, співмешканка політика володіє у цьому містечку ще одним великим котеджем.

Також у неї у власності 27 земельних ділянок на Київщині загальною площею майже 113 гектарів. Як з’ясували журналісти, у травні 2020-го Журба також стала власницею 8 квартир і 8 паркомісць у елітній багатоповерхівці на Печерську. Крім того, у дружини Шахова 60% статутного капіталу у компанії з управління нерухомим майном у столиці – «Центр да Вінчі». У власності цієї фірми є понад половина будівлі у центрі Києва, неподалік посольств Франції, Італії та Словаччини. А ще – майже три десятки паркомісць у цьому будинку.

Exit mobile version