368.media

На Луганщині лейтенант прикордонної служби відмовився воювати з окупантами

Лейтенант прикордонної служби 6-ї комендатури швидкого реагування одного з загонів Олександра Гальчука визнали винним у відмові від виконання бойових завдань у Луганській області. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Павлоградського суду Дніпропетровської області ч.4 ст.402 КК.

Олександр Гальчук родом з міста Чернівці. Його мобілізували під час вторгнення окупантів. Він служить заступником начальника мінометної застави з морально-психологічного забезпечення. Раніше Гальчук мав судимість, яку вже погашено. Під час бойових дій він обіймав посаду начальника бойового відділення інспекторів прикордонної служби.

У грудні минулого року поблизу села Греківка Луганської області офіцер знаходився безпосередньому зіткненні з противником. Гальчук відмовився виконати усний наказ начальника прикордонної застави. Старший лейтенант наказав йому висунутися на південно-західну околицю іншого села та зайняти позиції спостережних постів з метою та відбивати атаки окупантів, попутно передаючи інформацію на вузол зв’язку.

Дії обвинуваченого кваліфікували як непокору. Гальчук визнав провину. Згідно з угодою з прокурором він засуджений до позбавлення волі на два роки. Однак позбавлення волі йому замінили на службове обмеження на два роки з відрахуванням в дохід держави 20% від суми грошового забезпечення.

 

 

Exit mobile version