368.media

У Львові директора мистецького центру «Супутник» посадили на два роки

Залізничний районний суд міста Львова визнав винним та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі директора КП «Культурно-мистецький центр «Супутник» Олександра Агашкова, який отримав хабар в розмірі 10 тисяч гривень. Про це редакції 368.media   стало відомо з вироку суду за ч. 1 ст. 368 КК.

За версією слідства, Агашков у квітні 2018 року отримав за передачу в оренду частини приміщення культурно-мистецького центру «Супутник», для проведення там танцювально-розважальних заходів, без оформлення відповідних документів.

В судовому засіданні Олександр Агашков свою вину заперечив, зазначивши, що ніяких коштів не вимагав і не брав, а насправді відбулась провокація злочину. За його словами, він не мав права передавати в оренду майно центру, оскільки взаємодія із фізичними особами відбувається на підставі укладення угоди про співпрацю із громадською організацією «Молодіжний центр «Нові орбіти», яка є засновником асоціацій молодіжних центрів.

Також Агашков вказав на плутанину з адресами під час обшуків і слідства. Адже адреса центру, за якою громада Левандівки з липня 2014 року здійснює громадську, освітню та культурно-мистецьку діяльність, і за якою він працевлаштований – вул. Повітряна, 20. Натомість в ухвалі на проведення обшуку зазначена адреса – вул. Повітряна, 22, яка стосується МАФ поруч з «Супутником». Втім, суд дослідивши зібрані докази, дійшов висновку про винуватість Олександра Агашкова у вчинені кримінального злочину передбаченого ч.1 ст. 368 КК.

Exit mobile version