368.media

Російського окупанта підозрюють у вбивстві мешканки Ізюму

Військовослужбовця окупаційних сил рф Алєксандра Меделяєва підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни, а саме в убивстві цивільної людини. Про це йдеться у тексті підозри  на сайті Офісу генпрокурора.

Приблизно у травні 2022 року жителька Ізюма в умовах окупації познайомилась ізсолдатом Сєргєєм Жучковим із 245-го мотострілкового полку. Між ними нібито завʼязалися особисті стосунки. Жучков обіцяв допомогти жінці виїхати до росії, де вона матиме прихисток від війни. Жучков, будучи одруженим, вводив потерпілу в оману і почав час від часу проживати з нею.

У червні в обідній час жінка за пропозицією Жучкова пішла до будинку на вулиці Олени Теліги, 29. Там проживав офіцерський склад 3-ї танкової бригади. Офіцери мали точку виходу в інтернет. Українка хотіла скористатися звʼязком і подзвонити братові в Івано-Франківськ. У цей час на подвірʼї був Меделяєв — заступник командира взводу по озброєнню. Він вистрелив у жінку. Від поранення в груди вона померла у лікарні.

Припускається, що Меделяєв був пʼяний і діяв із мотивів ревнощів до Жучкова, а також через нетерпимість до україномовного населення.

Exit mobile version