368.media

Миколаївського бізнесмена оштрафували за спробу підкупу поліцейського

У Миколаєві бізнесмен Аркадій Арутюнян визнав вину у спробі підкупу поліцейського. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку Центрального райсуду за ч. 1 ст. 369-2 КК.

У середині грудня 2021 року на сільській дорозі сталася дорожньо-транспортна пригода. Родич Арутюняна наїхав на пішоходів — маму з дитиною. Через три дні після поді бізнесмен запропонував хабар начальнику відділу розслідування злочинів у сфері транспорту поліції регіону. Він домовлявся, щоб родича не притягували до відповідальності і повернули авто. Після цього відбулося ще дві зустрічі. де відбулася передача чотирьох тисяч доларів.

Початково Арутюняна підозрювали за ч.3 ст.369 КК, а саме що хабар передавався службовій особі, яка займає відповідальне становище і використовуватиме свої повноваження. Хабародавцю загрожувало від 4 до 8 років вʼязниці. Навесні бізнесмен уклав із прокурором угоду, в якій кваліфікацію помʼякшено до зловживання впливом (ч.1 ст.369-2 КК) — начебто начальник відділу мав за винагороду вплинути на слідчого.

Суд вирішив, що угода загалом відповідає закону та інтересам суспільства і може бути затверджена. При цьому суд пояснив, що він не є стороною кримінального провадження і не може вказувати прокурору як необхідно викласти формулювання обвинувачення або поліпшити якість обвинувального акту, тим самим проявляючи упередженість.

Арутюняна домовився із прокурором про покарання у вигляді 34 тис. гривень штрафу. Гроші, які він давав поліцейському, конфіскуються у власність держави.

Exit mobile version