368.media

У Чернігові власники текстильних компаній виготовляли уніформу для окупантів

У Чернігові виявили групу текстильних компаній «Чексіл», російські власники котрої займалися виготовленням уніформи для окупантів. Про це редакція 368.media   дізналася з матеріалів кримінальної справи СБУ за ч. 3 ст. 110-2 КК.

Встановлено, що громадяни російської федерації  Антон Громов, Валерій Климко та Галіна Сурженко є бенефіціарами взаємопов’язаних юридичних осіб групи компаній «Чексіл»:

Крім того, отримано інформацію, що на території рф зловмисники контролюють господарську діяльність «Группы Компаний «Русский воин», напрямком діяльності яких є підготовка та прядіння текстильних волокон, виробництво спецодягу, натільної білизни та оптова торгівля одягом:

За наявними даними, ООО «Русский воин» здійснює господарську діяльність на швейних фабриках, розташованих в Тульській, Калузькій та Вологодській областях, які належать ООО «Милистор» на праві власності.

Встановлено, що ООО «Русский воин» було виконавцем російських державних контактів з постачання військового одягу та спорядження, замовниками яких були ФКУ «Сибирское окружное управление материально-технического снабжения МВД рф», ФКУ «Северо-Кавказское окружное управление материально-технического снабжения МВД рф», Федеральная служба войск Национальной Гвардии рф, ФКУ «Центральное окружное управление материально-технического снабжения МВД рф», Федеральная служба охраны рф та АО «Военторг».

Частину прибутку від господарської діяльності українських фірм могли використовувати для організації діяльності російських підприємств.

В рамках справи було арештоване майно ПрАТ «Менеджінг компані» — будівлі на вул. Івана Мазепи, 66/25, що вартує 8,26 млн гривень. Її передали до АРМА.

 

Exit mobile version